Fira JugarXJugar 2017

Aquest any Granollers celebrava la seva 67a Fira de l’Ascenció on, des del 2007, també s’hi celebra la Fira JugarXJugar.

Els jocs de taula: principal reclam i únic motiu per a passar-hi el dia sencer, suportant les riguroses temperatures d’aquest darrer cap de setmana…

El passat cap de setmana hem visitat la Fira JugarXJugar, i tot i la calor ens ho hem passat molt bé. Haig de dir que de bon matí feia una mica de mandra, perquè de fires lúdiques o oportunitats de provar jocs de taula nous en tenim un munt arreu. Però aquesta és una Fira diferent, amb la seva pròpia personalitat.

A destacar: el concurs de prototips, els tallers de JEA Games (també presents a la Fira), els diversos torneigs, i la presència indispensable d’Ayudar Jugando, gràcies als quals hem pogut provar un munt de jocs de taula.

Fira JugaXJugar

En resum diria que aquesta varietat és el fort de la Fira JugarXJugar. De taula en taula, coneixes a un autor d’Alacant que ha vingut a presentar el seu joc a la fira, un jove madrileny que presenta el seu prototip (encara per publicar), jugues a un parell de jocs que t’has mirat a la botiga però que encara no t’has atrevit a comprar, i en proves un parell més que et són desconeguts, coneixes a un dels guanyadors del I Torneig de Victus de l’any passat que ha vingut a defensar el títol amb el seu equip, i finalment et passeges per les taules on s’hi desenvolupa el taller de creació de l’Isaac Hidalgo, sospesant seriosament si no t’hi hauries d’haver presentat.

A continuació veureu una petita part del que és la Fira JugarXJugar:

Fira JugaXJugar Ayudar Jugando

L’associació Ayudar Jugando va aportar desenes de jocs i no només te’ls deixava sinó que també te’ls explicava. Aquesta associació es dedica tant a promoure el joc com a finançar projectes socials i ajudar-ne d’altres amb aportacions econòmiques. Els socis són, en la seva majoria, aficionats als jocs de taula.

Fira JugaXJugar Dragonaco

Dos dels creadors de “Conquista el trono” (Noel García a l’esquerra, i Ramón Parreño, dreta), publicat per Dragonaco. Un joc per a famílies que en els seus orígens va començar el seu període de desenvolupament com un joc de pirates, però que ha acabat convertint-se en un joc de l’Edat Mitjana amb vàries modalitats, després d’haver-se passejat per diverses fires i ciutats, testejant-lo al llarg de tres anys.

Fira JugaXJugar Weeblegames

Weeblegames presentava tres jocs de daus amb els quals han iniciat el seu camí dins el món dels jocs de taula. Fàcils d’aprendre i jugar, accessibles a tothom, són, en la meva opinió, una de les millors opcions per a iniciar-se en els jocs de taula. Excel·lent tant per a famílies com per a col·lectius relacionats amb l’educació i el lleure.

Fira JugaXJugar CubikPuzzles

Un exemple d’emprenedoria local, denominació autòctona de Granollers: CubikPuzzles. Es dediquen a la importació de cubs, variants del popular cub de Rubik. Una bona eina per a iniciar els més petits en aquest joc d’habilitat, o per a trobar variants que et permetin fugir de la monotonia que ja coneixes.

Fira JugaXJugar Circus Maximus 3D

A la XI Fira JugarXJugar se celebrava l’XI Torneig de Circus Maximus Per Equips. A la fotografia podeu veure el Circus Maximus 3D de Jordi Roca, tauler estrella de la fira, any rere any.

Fira JugaXJugar Victus

També s’hi jugava el II Torneig de Victus (el joc de taula), amb un tauler molt especial pensat per a l’esdeveniment.

Si voleu veure’n més fotos podeu clicar aquí.

La Fira té el seu propi blog, el qual podeu visitar aquí.

By Joel

Author: Joel

I enjoy playing games with my children, friends and family. L'anterior és el lema que faig servir en anglès, i és veritat. També faig promoció i tallers d'iniciació als jocs de taula, perquè crec que el joc és essencial per a l'ésser humà. No es tracta de buscar-li tres peus al gat, sinó que mentres et diverteixes (i divertir-se és del tot necessari) pots exercitar un cúmul d'habilitats i progressar-hi. La vida seria més profitosa si puguéssim jugar una mica cada dia.