Isaac Hidalgo, fundador de JEA Games

isaac hidalgo capçalera

Les sigles corresponen a Jocs en Equip per Aprendre, i denoten la voluntat de l’Isaac Hidalgo per crear jocs col·laboratius i alhora educatius.

Han influenciat decisivament en la seva vida: Battlestar Galactica i Splendor.

He conegut l’Isaac Hidalgo a través d’un dels seus tallers, i volia començar amb ell una nova secció al meu blog dedicada a les persones que promouen els jocs de taula.

isaac hidalgo

En temps difícils, de precarietat econòmica si més no, l’Isaac Hidalgo decideix abandonar la seva feina i perseguir un projecte de caire personal, novedós. És un emprenedor. S’arrisca, per a poder viure el seu somni. Allò de que la crisi brinda també grans oportunitats és cert a mitges, primer cal treballar i estudiar molt, i també cal analitzar el recorregut propi, per veure d’on en podem extreure tot el suc (ah, bé, que lo de les grans oportunitats fa referència també als qui saben aprofitar-se dels demés, doncs no em fa por corregir: la crisi ens força a alguns a traçar-nos el nostre propi camí, perquè la societat no ens n’ofereix cap que sigui del nostre gust).

L’Isaac Hidalgo, doncs, va encarar el seu propi futur: hi va posar una fita, en va dissenyar el recorregut, i va tirar els daus. Això darrer és collita pròpia, potser perquè penso que a la vida hi ha un component de sort molt important. El caràcter de l’Isaac sembla més analític, més empíric: amb les cartes a la mà, ha desenvolupat una estratègia que l’hauria de conduir cap al seu objectiu.

isaac hidalgo tallers

Va fundar JEA Games amb la doble intenció de publicar els seus propis jocs i també de promocionar aquest oci que, en definitiva, és alguna cosa més que oci. Ell defineix els jocs de taula com una oportunitat per estimular la nostra creativitat, per aprendre, per relacionar-se. Fa un any que va posar en marxa els seus tallers i ja hi ha dedicat més de 50 hores (vegeu-ne l’article dedicat aquí). A través d’aquests ha pogut compartir el seu coneixement i adquirir-ne de nou, sobre les particularitats tant a l’hora d’analitzar un joc ja existent, com de preparar-se per a crear-ne un de propi. Valors com l’objectiu pedagògic, el creixement personal i despertar l’esperit creatiu dels assistents, és allò que vertaderament l’empeny a continuar amb aquest model de taller.

Dues coses s’instal·len de seguida al meu cervell quan penso en l’Isaac Hidalgo: l’entusiasme pels jocs col·laboratius (unir esforços, llimar diferències, trobar aquell nexe comú en un grup), i les ganes d’aprendre a través dels jocs de taula (jugant-hi i ajudant a crear-ne).

isaac hidalgo jea games

Podeu trobar més informació sobre JEA Games a la seva pàgina de facebook.

I també al seu blog.

By Joel

Author: Joel

I enjoy playing games with my children, friends and family. L'anterior és el lema que faig servir en anglès, i és veritat. També faig promoció i tallers d'iniciació als jocs de taula, perquè crec que el joc és essencial per a l'ésser humà. No es tracta de buscar-li tres peus al gat, sinó que mentres et diverteixes (i divertir-se és del tot necessari) pots exercitar un cúmul d'habilitats i progressar-hi. La vida seria més profitosa si puguéssim jugar una mica cada dia.

2 thoughts on “Isaac Hidalgo, fundador de JEA Games”

Comments are closed.