Michael Menzel, Il·lustrador De Jocs De Taula

michael menzel

Michael Menzel va començar il·lustrant el seu primer joc de taula el 2004, una mica per casualitat com si diguéssim, i de seguida va fer-se un lloc a la indústria.

Li agradaria il·lustrar també contes infantils…

Per a saber la importància que té Michael Menzel en el sector, només cal dir que van encarregar-li el redisseny gràfic total d’un dels jocs més populars de les últimes dècades: Catan.

Al llarg de la seva carrera ha sabut treballar estils diferents i adaptar-se a l’interés i les mecàniques de cada joc, assegurant-se que els editors el prenguessin llavors per a qualsevol tipus de feina. Defugint de les etiquetes, ha il·lustrat jocs ambientats a l’Edat Mitjana, en l’Antiguitat, Època Romàntica, Clàssica, etc. El volum de jocs de taula infantils en els quals ha treballat és força superior a la resta (encara que es pot ben dir que ha treballat totes les àrees en les quals es subdivideix la catalogació per edats), però això s’explica perquè a Alemanya la producció de jocs de taula per a públic infantil és enorme, i en general es pot afirmar que la seva complexitat és menor, porta menys temps. De mitjana, un joc de taula pot portar de feina, a un sol il·lustrador que se n’ocupi, uns pocs mesos o més d’un any.

michael menzel

Com a il·lustrador, Michael Menzel treballa directament amb l’editor del joc, quan el disseny d’aquest (per part de l’autor) ja ha finalitzat i l’ambientació també ha estat definida. És, per tant, qui dóna vida al joc, insuflant l’ànima que el farà atractiu a les persones que se’l mirin. I és que, com passa amb les cobertes dels llibres i amb tantes altres coses, els jocs de taula ens entren pels ulls. El propi il·lustrador ens recorda, però, que un joc dolent no sobreviurà, per molt bonica i molt coherent que en sigui la seva aparença resultant. El que importa de debò és la mecànica, allò que fa que un joc sigui divertit o no. Per altra banda, si el joc funciona bé, i les il·lustracions l’acompanyen, aquestes no són pas neutres sinó que sumen i esdevenen clau també del seu èxit i del guany en popularitat.

Presentem en aquest blog una selecció molt breu de fotografies, comparant l’obra de Michael Menzel a tres jocs de taula diferents: Valerio el Valiente; Leo va a cal barber; Stone Age Junior.

michael menzel

michael menzel

michael menzel

A còpia d’anys, després d’haver-se convertit en un reconegut i lloat il·lustrador de jocs de taula, Michael Menzel finalment va donar el pas el 2012 i va publicar un joc propi, del qual n’és l’autor tant de la mecànica com de la part gràfica, i amb el qual ha guanyat diversos premis. Vegeu: Legends of Andor.

En la meva humil representació mental del que són els jocs de taula, Michael Menzel ja ha il·lustrat nombrosos contes, infantils i d’adults, doncs els jocs de taula ens expliquen històries formidables.

Si voleu veure’n més fotos accediu al nostre àlbum de facebook.

By Joel

Author: Joel

I enjoy playing games with my children, friends and family. L'anterior és el lema que faig servir en anglès, i és veritat. També faig promoció i tallers d'iniciació als jocs de taula, perquè crec que el joc és essencial per a l'ésser humà. No es tracta de buscar-li tres peus al gat, sinó que mentres et diverteixes (i divertir-se és del tot necessari) pots exercitar un cúmul d'habilitats i progressar-hi. La vida seria més profitosa si puguéssim jugar una mica cada dia.