La Jota, Botiga De Joguines De Barri

la jota head

Joguines de qualitat i al servei dels més menuts. La Jota, visita obligada per a famílies.

El comerç de proximitat és un valor afegit.

No és el mateix comprar una joguina i prou, que saber exactament què t’emportes. A les botigues La Jota pots estar ben segur de sortir-ne ben informat.

De Jota, n’hi ha dues. L’original, al carrer La Jota, a prop de la plaça Virrei Amat, la qual va obrir les seves portes farà uns 10 anys, i La Jota II, del carrer Borriana, oberta per la mateixa parella ara en farà uns 4. Ella, l’Assumpta, s’ocupa de la de dalt, i ell, en Joan, s’ocupa de la de sota.

En Joan fa més de 30 anys que és comercial de joguines i encara s’hi dedica (els horaris d’obertura de La Jota II estan subjectes a la seva disponibilitat). Aquesta és una qualitat rara de veure, i les famílies que hi passin per informar-se’n, a una o altra botiga, de segur que trobaran el consell que n’esperaven.

la jota penjador

Una de les característiques que més m’interessen, personalment, és la seva gran oferta de jocs de taula per a totes les edats. Gairebé en exclusivitat de la marca alemanya Haba.

la jota haba

L’Assumpta em reitera, mentre hi converso, allò del comerç de proximitat. Per tal d’autoetiquetar-se amb aquest lema, o enganxar-se’l a la solapa, no es tracta tan sols d’obrir una botiga i prou, has de saber què hi vens i a qui va dirigit cada producte, en aquest cas joguines. Ells viuen amb la tranquil·litat de saber-ho molt bé.

No s’acaba aquí, però. L’Assumpta m’assenyala un producte que ajuda els nanos a relacionar coneixements mitjançant un trencaclosques (es tracta d’una joguina educativa produïda per la marca noruega Larsen). Doncs resulta que un dia els va contactar perquè n’hi fessin una versió en català, a més de l’anglesa i la castellana, que ja es distribuïen, i gràcies a aquest neguit avui disposem de la versió catalana d’alguns d’aquests trencaclosques.

la jota endevinalla

Hi ha, en l’Assumpta, un neguit d’anar sempre una mica més enllà. Com s’exemplifica amb el fet de penjar una nova endevinalla cada mes a l’aparador de la botiga per tal de mantenir la clientela entretinguda, i fins els curiosos que passen pel davant.

Pensar en una bona joguina de qualitat es recomana cada vegada més, s’evita així l’excés a casa de joguines de baixa qualitat, que acostumen a ser la norma. Si ens ajuden a prendre la decisió encertada, encara molt millor.

By Joel

Author: Joel

I enjoy playing games with my children, friends and family. L'anterior és el lema que faig servir en anglès, i és veritat. També faig promoció i tallers d'iniciació als jocs de taula, perquè crec que el joc és essencial per a l'ésser humà. No es tracta de buscar-li tres peus al gat, sinó que mentres et diverteixes (i divertir-se és del tot necessari) pots exercitar un cúmul d'habilitats i progressar-hi. La vida seria més profitosa si puguéssim jugar una mica cada dia.